<سعودی و پافشاری بر«سیاست ترور»/نگرانی از تکرار ماجرای خاشقجی
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1648
نویسنده : کامران وزیری
سعودی و پافشاری بر«سیاست ترور»/نگرانی از تکرار ماجرای خاشقجی

از آنجایی که احتمال دارد جنایت مشابه قتل خاشقجی، توسط مسئولان سطوح بالای حاکمیت سعودی اتفاق بیفتد، ضرورت ایستادگی کشورهای اسلامی در برابر «سیاست ترور» ریاض بیش از پیش احساس می شود.

خبرگزاری مهر، حدود ۴۰ روز از حادثه قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار و منتقدِ رژیم سعودی سپری می شود و افکار عمومی همچنان در بُهت جنایتی به سر می برند که سعودیها در کمال تعجب در ساختمان کنسولگری خود در استانبول، مرتکب شدند.

شدت و حدت فشارهای سیاسی و رسانه ای به مقامات عربستان سعودی موجب شد تا ریاض نتوانند بیش از این بر جنایت صورت گرفته در ساختمان کنسولگری خود سرپوش گذاشته و آن را انکار کنند. بدین ترتیب بود که ریاض با صدور بیانیه ای پس از گذشت سه هفته کشته شدن جمال خاشقجی در ساختمان کنسولگری خود را تأیید و نقش خود را تکذیب کرد. این درحالی است که تاکنون هیچکس حتی دوستان نزدیک ریاض هم حاضر به پذیرش روایت کودکانه آن از حادثه قتل فجیع خاشقجی نشده اند.

امروز آنچه که بیش از هر چیزی دیگری موجبات نگرانی افکار عمومی را فراهم آورده نه مرگ فجیع خاشقجی که عادت خاندان سعودی به سیاست ترور است؛ سیاستی که البته سعودیها همچون متحدانشان یعنی صهیونیستها در آن تبحر ندارند و پس از هر بار ارتکاب جنایت های آشکار، هدف سنگین ترین هجمه ها قرار می گیرند. افکار عمومی نگران آن هستند که سعودیها دامنه این سیاست شوم خود را در سایه سکوت جامعه جهانی، بیش از پیش گسترش داده و موجبات ناامنی بیشتر را در سطح منطقه و جهان را فراهم آورند. 

افکار عمومی در سطح منطقه و جهان هنوز اقدامات خصمانه ریاض در ارتکاب جنایت های عامدانه در طول سال های گذشته را فراموش نکرده اند. از جنگ یمن هم که دهها هزار شهید و صدها هزار زخمی و میلیون ها آواره و قحطی زده برجای گذاشته است، بگذریم بازهم کارنامه سرشار از سیاستِ ترور عربستان سعودی همچنان سیاه و تاریک است. 

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , حوادث , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آل سعود، آل فتنه، فروپاشی از درون ,



بازدید : 1670
نویسنده : کامران وزیری
قاسمی: مقامات بحرینی به رفتار غیرانسانی خود پایان دهند

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صدور حکم حبس ابد از سوی دادگاه تجدید نظر بحرین علیه شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق و دو نفر دیگر از منتقدان بحرینی را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صدور حکم حبس ابد از سوی دادگاه تجدید نظر بحرین علیه شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق و دو نفر دیگر از منتقدان بحرینی را محکوم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به مشی میانه رو و مسالمت جویانه شیخ علی سلمان و مواضع وی در پرهیز از خشونت، افزود: این رای جای هیچ تردیدی برای افکار عمومی و جامعه بین الملل باقی نخواهد گذاشت که دولت بحرین نه تنها به دنبال اصلاح امور نیست بلکه تصمیم به تشدید سرکوب وخیم تر کردن اوضاع دارد.

بهرام قاسمی افزود: مقامات بحرینی به جای اتکاء به سایر دولت ها و خرید گرانبهای امنیت از دیگران ، با کنار گذاشتن رویکرد پلیسی و امنیتی به رفع بحران خود ساخته در کشور از طریق گفتگوی حقیقی و جدی با مخالفان و منتقدان و پاسخ به مطالبات مشروع مردم بپردازند و به رفتار غیر انسانی خود در صدور احکام ظالمانه و اعمال محدودیت علیه مردم پایان دهند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , حوادث , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: بحرین، جنایت آل خلیفه، سکوت حقوق بشر!!! ,



بازدید : 1673
نویسنده : کامران وزیری

همزمان با اعلامیه ترامپ برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و تداوم وقت‌کشی اروپا در عمل به تعهدات خود، یک کارشناس مسائل سیاست خارجی پیشنهاد کرد دولت با استناد به بند 36 برجام، تعهدات خود از جمله پایبندی به سقف 300 کیلوگرمی ذخایر اورانیومی را تعدیل کند.

تعدیل معنادار تعهدات ایران با برداشتن سقف ذخایر اورانیوم غنی‌شده آغاز شود

به گزارش خبرگزاری فارس، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده که تا ساعاتی دیگر، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را به‌طور کامل بازمی‌گرداند و این در حالی است که همزمان اروپا هم با تأخیر فراوان به دنبال وقت‌کشی و خرید زمان بیشتر از ایران است تا از انجام تعهدات خود در ذیل برجام از جمله آغاز مبادلات بانکی با هدف بازگرداندن درآمدهای ارزی مردم ایران طفره رود.

سید مصطفی خوش‌چشم، تحلیلگر و کارشناس سیاست خارجی معتقد است فقط "تعدیل معنادار تعهدات ایران در ذیل برجام" می‌تواند گشایشی در این وضعیت ایجاد کند تا دولت بتواند با نقد کردن این آخرین امتیاز قابل دریافت در ذیل این معامله و نیز انجام مبادلات بانکی، وضعیت ارزی و اقتصادی کشور را هم تا حدودی بهبود بخشد.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: برجام، عهدشکنی آمریکا، پاسخ ایران؟ ,



بازدید : 1674
نویسنده : کامران وزیری

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس طرح تنبیه کشورهای آمریکا در تحریم جمهوری اسلامی ایران را تدوین کردند که امضاهای این طرح همچنان رو به افزایش است.

افزایش امضاهای طرح تنبیه کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس طرحی را با عنوان طرح تنبیه کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران تهیه کردند که امضاهای این طرح همچنان رو به افزایش است. 

به گزارش فارس، متن طرح تنبیه کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران به شرح زیر است:  

۱)کلیه کشورهایی که به تبعیت از ایالات متحده آمریکا از خرید و فروش نفت یا هر کالای دیگر از ایران خودداری یا با اعمال محدودیت در معاملات شهروندان یا دولت متبوع خود با دولت و شهروندان جمهوری اسلامی ایران در تحریم جمهوری اسلامی ایران با امریکا همکاری نمایند (کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران) محسوب می شوند و مشمول تنبیهات مقرر شده در این قانون می گردند.

۲) دولت موظف است هر شش ماه یکبار فهرست کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران را به گمرکات کشور و مناطق آزاد ابلاغ و از طریق رسانه ها منتشر کند.

۳)از تاریخ تصویب این قانون هرگونه واردات کالاهای مصرفی از آمریکا و کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران از طریق گمرکات یا مناطق آزاد ممنوع است.

تبصره: فروش نفت و گاز ایران به کشورهای موضوع این قانون بمدت ده سال از آخرین باری که هر کشور در فهرست کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران قرار گیرد ممنوع می باشد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , اقتصادی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: مجلس شورای اسلامی ، تنبیه رفقای عموسام! ,



بازدید : 1661
نویسنده : کامران وزیری
رحمانی فضلی وزیر کشور

وزیر کشور در گفتگوی تلفنی با شهریار آفریدی وزیر کشور پاکستان تاکید کرد: انتظار داریم دولت پاکستان بر اساس اسناد همکاری فیمابین بیش از پیش در تعقیب و سرکوب گروهکهای تروریستی با نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران همکاری لازم را بعمل آورد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛  رحمانی فضلی در این گفتگوی تلفنی تاکید کرد: جمع آوری اطلاعات، تعقیب و سرکوب گروههای تروریستی مورد انتظار است و نیروهای نظامی و انتظامی ایران آمادگی دارند با همکاری طرف پاکستانی به اهداف مشترک در خصوص تامین امنیت مرزهای دو کشور برسند.

شهریار آفریدی وزیر کشور پاکستان نیز در این گفتگو به تر رحمانی فضلی اطمینان داد؛ اقدامات لازم در خصوص آزاد سازی نیرو های ایرانی ربوده شده در مرز، از سوی پاکستان انجام شود.
وزیر کشور پاکستان افزود: عمیقا از حادثه اخیر تروریستی در مرزهای دو کشور متاثر شدم اما اطمینان می دهیم تمام تلاشهای خود را برای حل این مسئله بکار بگیریم و معتقدم اینگونه تلاشهای مذبوحانه خللی در روابط خوب دو کشور ایجاد نخواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای آزادی گروگانها از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد و هواپیماهای گشت پاکستانی مظنونان را تحت نظر دارند و در این زمینه همکاری عملیاتی خوبی با نیروهای ایرانی داریم.
در بخش دیگری از گفتگو، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران ضمن اشاره به اینکه پاکستان کشور دوست و برادر ماست و امنیت، توسعه و همکاری مبنای روابط دو کشور است، به موضوع اربعین پرداخت و خواستار تسهیل در اعزام زائران پاکستانی از سوی دولت این کشور، از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران شد.
رحمانی فضلی گفت: اقدامات و تسهیلات لازم در خصوص اعزام زائران پاکستانی از طریق مرز تعیین شده، فراهم  است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران، پاکستان،گروهک تروریستی جیش الظلم ,



عکس/ حق السکوت ترامپ چیست؟!
نوشته شده در 28 / 7 / 1397
بازدید : 1758
نویسنده : کامران وزیری
طرح روی جلد مجله The Week ؛ ترامپ در ازای نادیده گرفتن قتل خاشقجی چه چیزی دریافت می‌کند؟
 

برچسب‌ها: اخبار روز

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , حوادث , امنیتی , کاریکاتور , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آل سعود، آل فتنه،حق السکوت ترامپ, قتل خاشقجی ,



بازدید : 1665
نویسنده : کامران وزیری
مجری الجزیره در توییتر درواکنش به بیانیه کاخ سفید درباره خاشقجی نوشت: تصور کنید، فقط تصور کنید ایران خاشقچی را داخل کنسولگری اش می کشت، دو هفته انکارش می کرد و بعد اینقدر مضحک آن را گردن می گرفت. تصور کنید بیانیه آمریکا آن موقع چطور بود. بعد بیانیه (کاخ سفید) را بخوانید. 

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آل سعود، آل فتنه ؛ فاجعه قتل خاشقچی ,



بازدید : 1581
نویسنده : کامران وزیری
دونالد ترامپ در واکنش به ناپدید شدن روزنامه‌نگار مقیم آمریکا که بن‌سلمان اکنون متهم به قتل اوست، به صراحت می‌گوید حاضر نیست از قراردادهای تسلیحاتی با ریاض صرف‌نظر کند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس – علیرضا کریمی: روز دهم مهر ماه، «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی منتقد رژیم سعودی برای انجام مراحل اداری ثبت ازدواج خود وارد کنسول‌گری عربستان سعودی در شهر استانبول ترکیه شد و دیگر دیده نشد.

در خصوص اینکه دقیقا چه بر سر خاشقچی آمده مطالب زیادی منتشر شده و گزارش‌های متعددی روی خط رسانه‌های دنیا رفته است. روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز گزارش داده که خاشقچی کشته شده و جسدش تکه‌تکه شده و مقامات ترکیه نیز در حال تحقیق در خصوص 15 مظنون به ربودن و احتمالا قتل خاشقچی هستند که احتمالا با دو هواپیمای سعودی از ترکیه خارج شده‌اند.

بحث در مورد جمال خاشقچی همچنان گرم است اما واکنش «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به آنچه رخ داده در نوع خود عجیب و قابل تامل است. وی که گفته قصد دارد نامزد خاشقچی را به کاخ سفید دعوت کند، پنج‌شنبه‌شب در اظهاراتی گفت: «از آنچه رخ داده اصلا خوشحال نیستیم، حتی ذره‌ای. اما اینکه از ورود ۱۱۰ میلیارد دلار به کشور جلوگیری کنیم، آن هم با علم به اینکه آن‌ها ۴ یا ۵ جایگزین خیلی خوب [برای تسلیحات آمریکایی] دارند، اصلا برای من قابل قبول نیست.»

 

 

این سخنان رئیس‌جمهور آمریکا در حالی مطرح می‌شود که روز چهارشنبه روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در سرمقاله‌ای تصریح کرده بود که آنچه باعث شده محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان سعودی باور کند که هر کاری خواست می‌تواند انجام دهد، رفتار دولت فعلی آمریکا در قبال عربستان سعودی و ولی‌عهد این کشور است.

ترامپ به صراحت می‌گوید که حاضر نیست از قراردادهای تسلیحاتی با ریاض صرفنظر کند و نمی‌خواهد از 110 میلیارد دلار پولی که قرار است این قراردادها به صنایع نظامی ایالات متحده تزریق کنند، بگذرد. چرا؟ چون اگر آمریکا نفروشد، رقبایش خواهند فروخت! فراموش نباید کرد که ترامپ یک جمهوری‌خواه است و جمهوری‌خواهان در بین صاحبان صنایع نظامی ایالات متحده دارای ریشه‌های عمیق هستند.

این سطح از وقاحت در حالی پا به عرصه سیاست بین‌الملل باز کرده که جمال خاشقچی دارای اقامت دائم در آمریکا بوده و ضمنا در یکی از روزنامه‌های مشهور آمریکایی قلم می‌زده است.

دونالد ترامپ متاسف است – البته ظاهرا – اما از پول نمی‌تواند بگذرد. حتی به‌خود زحمت نمی‌دهد که بگوید در صورت اثبات دست داشتن مقامات سعودی در ربودن خاشقچی، «شاید» در قراردادهای نظامی آمریکا با عربستان سعودی تجدید نظر شود! برای او اصلا مهم نیست که دنیا تصویر یک «تاجر بی‌اخلاق» از رئیس‌جمهور آمریکا داشته باشد. ترامپ حتی به فکر حفظ ظاهر هم نیست، از منظر او هرکه به آمریکا سود مالی می‌رساند، مخیر است آنچه می‌خواهد را انجام دهد، ولو کشتن کسی که تا همین چند روز پیش در آمریکا به کار روزنامه‌نگاری مشغول بود.

 

 

پیش از این نیز او ثابت کرده بود که کشتار هزاران زن و کودک و پیر و جوان یمنی توسط رژیم بن‌سلمان برایش ذره‌ای اهمیت ندارد و در شرایطی که ارتکاب جنایات سعودی‌ها در یمن ادامه داشت، این قراردادهای تسلیحاتی را با خاندان سعودی به امضا رسانید.

رئیس‌جمهور آمریکا حتی در خصوص اینکه از سعودی‌ها چه می‌خواهد هم صریح است. «رابطه ما فوق‌العاده است و من به آن‌ها گفته‌ام که آن‌ها باید برای ارتش خود پول بدهند. می‌دانید که عربستان کشور بسیار ثروتمندی است... اگر ایالات متحده نبود، عربستان سعودی وجود نداشت، چراکه ما از آن‌ها محافظت کردیم. ما پول این محافظت را نمی‌گیریم. ما باید پول این کار را دریافت کنیم، ما سالانه میلیاردها و میلیاردها دلار برای حفاظت از عربستان سعودی هزینه می‌کنیم. من به شاه سلمان [پادشاه سعودی] گفتم "شاه، عذر می‌خواهم، اما باید پول بدهید." رک و صریح به آن‌ها گفتم، شما باید میلیاردها دلار پول بدهید.»

دونالد ترامپ از سعودی‌ها پول می‌خواهد و تا وقتی این پول را بدهند، مانعی نمی‌بیند که به جنایاتشان ادامه بدهند، و حتی مانعی نمی‌بیند که «وقاحت یک رئیس‌جمهور آمریکا» را بیش از پیش آشکار کند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا، عربستان، ارباب ورعیت! ,



بازدید : 1570
نویسنده : کامران وزیری
تبعات پرونده «خاشقچی»؛ موج انصراف رسانه‌ها و شرکت‌ها از کنفرانس سرمایه‌گذاری عربستان

با ادامه ابهام درباره سرنوشت «جمال خاشقچی» روزنامه «نیویورک‌تایمز» اعلام کرد در کنفرانس سرمایه‌گذاری عربستان که قرار است ماه آینده در ریاض برگزار شود، شرکت نمی‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ادامه ابهام درباره وضعیت «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی، دستکم در سطح رسانه‌ای فشار به ریاض در حال افزایش است و این فشار حضور شرکت‌ها و رسانه‌های غربی در کنفرانس سرمایه‌گذاری عربستان را هم با تردید مواجه کرده است.

به نوشته روزنامه «وال استریت ژورنال»، یک سخنگوی روزنامه «نیویورک تایمز» روز پنج‌شنبه اعلام کرد که این روزنامه از پشتیبانی رسانه‌ای این کنفرانس که قرار است روزهای ۲۳ تا ۲۵ اکتبر (۲ تا ۴ آبان) در ریاض برگزار شود، انصراف داده است.

هدف این کنفرانس که در اشاره به نشست اقتصادی سالانه «داووس» به «داووس در صحرا» معروف شده و در هتل «ریتز کارلتون» برگزار می‌شود، جذب سرمایه‌گذاران خارجی برای طرح‌های چندصد میلیارد دلاری «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی است. هتل محل برگزاری این نشست برای رسانه‌ها محلی آشناست، چراکه تنها چند ماه پیش بن‌سلمان ده‌ها شاهزاده سعودی متهم به «فساد مالی» را در آن حبس کرده بود.

به نوشته وال استریت ژورنال، بازداشت این شاهزادگان، قطع رابطه دیپلماتیک با کانادا و محاصره اقتصادی قطر توسط عربستان موجب شده تا روند جذب سرمایه‌های خارجی به عربستان آنطور که حکومت این کشور انتظار داشت، پیش نرود. کاهش یارانه انرژی، اعمال مالیات‌های جدید و سختگیرانه شدن قوانین استخدام کارگران خارجی هم مواردی است که فعالیت شرکت‌های داخلی عربستان را هم دشوار کرده است.

حالا ناپدید شدن خاشقچی پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول و گزارش‌های منتشر شده درباره احتمال قتل او به دستور بن‌سلمان، دیدگاه خارجی نسبت به ریاض را بیش از پیش منفی کرده است. به نوشته وال استریت ژورنال، از زمان انتشار این گزارش‌ها، شرکت‌ها در حال بازنگری در روابط خود با عربستان و شرکت در کنفرانس اقتصادی ریاض هستند.

روز چهارشنبه «ارنست مونیز» وزیر سابق انرژی آمریکا مشارکتش در پروژه شهر فناوری «نئوم» در عربستان را تعلیق کرد. «دن دکتوروف» بنیانگذار موسسه «ساید واک» هم اعلام کرد که بر خلاف آنچه سعودی‌ها اعلام کرده‌اند، او روی پروژه نئوم کار نخواهد کرد.

بن سلمان در مصاحبه با شبکه «بلومبرگ» گفته بود که پیش از این کنفرانس و هنگام برگزاری آن قراردادهای عظیم تجاری امضا و اعلام می‌شود. «استفان شوارزمن» مدیر ارشد گروه اقتصادی «بلک استون»، «جیمز دیمون» از مدیران ارشد «جی.پی. مورگان» و «ماسایوشی سان» بنیانگذار گروه مالی «سافت بانک» از جمله افرادی است که قرار است در این کنفرانس سخنرانی کنند.

با این حال، سخنگوی «آریانا هافینگتون» که عضو مشاور هیأت مدیره این کنفرانس است، اعلام کرده که این مدیر اجرایی دیگر قصد ندارد در این کنفرانس شرکت کند. شرکت فناوری سوئیسی «ای.بی.بی» هم اعلام کرد که در حال بررسی وضعیت حول پرونده خاشقچی است. «پاتریک سونگ شیونگ» مالک نشریه «لس آنجلس تایمز» هم اعلام کرد که در این کنفرانس شرکت نخواهد کرد.

«اندرو راس سارکین» ستون‌نویس روزنامه «نیویورک‌تایمز» هم که قرار بود در این کنفرانس شرکت کند، پنج‌شنبه شب با انتشار توییتی، گزارش‌ها درباره قتل خاشقچی را «وحشتناک» توصیف کرد و گفت از شرکت در کنفرانس ریاض منصرف شده است.

 اما قابل توجه‌ترین بیانیه احتمالا مربوط به «ریچارد برانسون» میلیاردر معروف آمریکایی است که در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه امیدوار بوده با «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی عربستان را به سمت اصلاحات پیش ببرد، نوشته است که اگر گزارش‌ها درباره قتل خاشقچی درست باشد، در آن صورت این اتفاق «بر توانایی همه ما در غرب برای تجارت با حکومت سعودی اثر خواهد گذاشت.»

برانسون با بیان اینکه سعودی‌ها باید اطلاعات بیشتری درباره وضعیت خاشقچی منتشر کنند، اعلام کرده که تا روشن شدن نتیجه تحقیقات، مدیریتش بر دو پروژه گردشگری در عربستان را تعلیق می‌کند. او همچنین اعلام کرد هلدینگ عظیم «ویرجین» که او موسسش بوده، مذاکره با صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان برای سرمایه‌گذاری دو شرکت فضایی زیرمجموعه این هلدینگ را تعلیق می‌کند.

«جیسون تووی» اقتصاددان مرکز «کپیتال اکونومیکس» می‌گوید: «مفقود شدن جمال خاشقچی روزنامه‌نگار سعودی در استانبول تصویر ساخته شده از ولی‌عهد سعودی به عنوان یک اصلاح‌گر را با سوالات تازه‌ای روبرو می‌کند. تحولات سیاسی به تهدیدی فزاینده برای چشم‌انداز اقتصادی [عربستان] بدل شده است.»


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , اقتصادی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آل سعود، آل فتنه ؛ فاجعه قتل خاشقچی ,



بازدید : 1695
نویسنده : کامران وزیری
خاشقچی: حتی افراد نزدیک به آل‌سعود به خاطر انتقاد بازداشت می‌شوند

خبرنگار منتقد حکومت سعودی که هفته گذشته بعد از مراجعه به کنسولگری عربستان در ترکیه ناپدید شد، در آخرین مصاحبه خود به شبکه بی.بی.سی ضمن انتقاد از بازداشت‌های گسترده منتقدان سیاسی در عربستان، گفته بود قصد ندارد به کشورش بازگردد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سه روز پیش از ناپدید شدن «جمال خاشقچی» خبرنگار منتقد حکومت سعودی، شبکه خبری «بی.بی.سی» با وی مصاحبه‌ای را انجام داده بود که امروز (سه‌شنبه) منتشر شده است. 

شبکه بی.بی.سی در توضیح این مصاحبه نوشت، این گفت‌وگو که قرار نبود منتشر شود، اما به واسطه شرایط پیش آمده برای خاشقچی این شبکه تصمیم به انتشار این مصاحبه گرفته است. البته این تصمیم بی.بی.سی با انتقاد برخی خبرنگاران فعال در شبکه‌های اجتماعی مواجه شده که می‌گویند در صورتی که خاشقچی زنده باشد، انتشار این مصاحبه ممکن است جان او را بیش از پیش در معرض خطر قرار دهد.

خاشقچی در ابتدای این مصاحبه کوتاه در پاسخ به سوال بی.بی.سی درباره احتمال بازگشتش به عربستان سعودی گفته است: «سعی می‌کنم که نروم... من در حال حاضر بین استانبول و واشنگتن دی.سی زندگی می‌کنم.»

او در مورد اینکه فکر می‌کند که آیا در آینده امکان سفر به عربستان را خواهد داشت یا نه، گفت: «فکر نمی‌کنم هرگز بتوانم بروم. درباره دستگیری یکی از دوستانم [در عربستان] شنیدم که کاری انجام نداده بود که بخواهند او را بازداشت کنند. دوستی که دستگیر شد، حتی حرفی هم نزده بود. شاید مسائلی را به صورت انتقادی در یک مهمانی شام بیان کرده بود. در عربستان اوضاع اینطور شده است، قبلا اینطور نبود».

در ادامه خاشقچی در پاسخ به سوال خبرنگار بی.بی.سی که پرسید آیا مردم در عربستان سعودی از یکدیگر جاسوسی می‌کنند، گفت بله و افزود اخیرا هم یک اقتصاد‌دان و ستون‌نویس نزدیک به آل‌سعود دستگیر شد و «این خیلی‌ها را ترساند، چراکه داریم درباره کسی صحبت می‌کنیم که به حکومت نزدیک بود. من حتی نمی‌خواهم از عبارت "مخالف" استفاده کنم... افرادی که دستگیر می‌شوند حتی مخالف [حکومت سعودی] نیستند. آن‌ها تنها فکر مستقلی دارند». 

وی افزود: «همین الان هم من خودم را یک مخالف نمی‌نامم. من فقط یک نویسنده هستم که محیطی آزاد می‌خواهم که اعتقاداتم را بنویسم. این کاری است که در "واشنگتن‌پست" می‌کنم، آن‌ها فضایی در اختیار من قرار می‌دهند تا من آزادانه بنویسم. ای کاش می‌توانستم این کار را در وطنم انجام دهم».

خاشقچی در ادامه گفت که عربستان سعودی در دوره گذاری است که بر همه مردم این کشور اثر می‌گذارد، و آنچه بر مردم اثر می‌گذارد، باید در میان مردم به بحث گذاشته شود.

وی افزود: «اما ولی‌عهد هر چند هفته یکبار یا هر چند ماه یکبار ما را با یک پروژه چند میلیارد دلاری شگفت‌زده می‌کند، بدون آنکه در پارلمان یا روزنامه‌ها درباره آن بحث شده باشد و مردم فقط دست می‌زنند و می‌گویند عالی، بیایید بیشتر از آن [پروژه‌ها] داشته باشیم. اما راه درستش این نیست».

هفته گذشته جمال خاشقچی خبرنگار منتقد سعودی‌ها که قصد داشت مدرکی برای تایید جدایی از همسر سابقش بگیرد تا با نامزد ترکیه‌ای خود ازدواج کند، وارد کنسولگری عربستان در ترکیه شده، اما دیگر از آن ساختمان خارج نشده است.  شنبه‌شب خبرگزاری رویترز به نقل از دو مسئول ترکیه‌ای گفت که خاشقچی احتمالا کشته شده است. 

با این حال مقامات ترکیه از جمله «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور ضمن ابراز امیدواری برای زنده بودن خاشقچی از مقامات سعودی خواسته‌اند ثابت کنند که خاشقچی از ساختمان کنسولگری خارج شده است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آل سعود، آل فتنه، فروپاشی از درون ,



صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 49 صفحه بعد